Baby bespaartips

Baby bespaartips

Een eerste kindje brengt niet alleen een roze wolk, maar ook heel wat nieuwe kosten met zich mee. Toch kan je deze drukken door enkele simpele besparingstips toe te passen zodat je met volle teugen van je nieuwe spruit kan genieten zonder je al te veel zorgen te maken over geld dat de deur uit vliegt…

 

Uiteraard wil je je kersverse oogappel voorzien van het beste van het beste, maar het hoeft heus niet nieuw te zijn om degelijk te zijn. Met het nodige speurwerk vind je al heel wat kwalitatieve tweedehandsspullen om een leuke babykamer in te richten en je baby te voorzien van het grootste comfort. Waarom het dubbele betalen voor een kinderwagen of maxi cosi, als je deze ook in perfecte staat en voor de helft van de prijs kan strikken?

 

Hoor eens rond in je vriendenkring- of familie. Waarschijnlijk hebben collega ouders, die reeds uit de luiers zijn, nog heel wat spullen op zolder staan, die nog zeer bruikbaar zijn! Of leuke kleertjes en speelgoed dat je mag lenen. Vragen kost niets en wedden dat ze staan te springen om je te helpen?

 

Stel bewust een babylijst samen met spullen die je echt nodig hebt en dring er vriendelijk op aan dat cadeaus daaraan gelinkt worden. Knuffels zijn altijd leuk en schattig, maar op een overload pluchen beesten zit je echt niet te wachten.

 

Het klinkt logisch, maar door de hongerige maag van je baby in de eerste maanden te vullen met borstvoeding, bespaar je heel wat! Vanaf zes maanden kan je je innerlijke keukenprins(es) bovenhalen om zelf het eten van je spruit klaar te maken. Door zout weg te laten, kan het kleinste gezinslid heus wel mee eten met wat de pot schaft zoals groenten en aardappelen.

 

Niet iedereen is fan van herbruikbare luiers, maar toch zijn ze een stuk goedkoper als de wegwerpvariant. Kies je toch voor die laatste, ga dan voor een goedkoop merk, die hebben vaak evenveel in hun mars als de duurdere exemplaren …

 

Bronnen: fam-oldenburger.nl, leefgelukkig.be, yunomi.be

Dank U!

Blijf op de hoogte van de laatste gratis acties, kortingen en nieuwtjes!

Nieuwe gebruiker
Reeds ingeschreven
Klik hier om verder te gaan

Wat is uw naam?

Help ons uw bezoek zo goed mogelijk te personaliseren wanneer we u updates bezorgen.

U bent Jarig?

Kom automatisch in onze maandelijkse tombola en win 2 cinematickets!

Waarin bent u geïnteresseerd?

Hier vindt u onze algemene voorwaarden.