Budget bellen

Budget bellen

Bellen binnen budget

 

Wacht je elke maand met een klein hartje je telefoonrekening af en bezorgt deze boosdoener je al te vaak een kleine hartaanval? Dan wordt het dringend tijd om je belkosten te herbekijken. Heb je wel het juiste abonnement? En ben je op de hoogte van de alternatieve bel mogelijkheden? Laat je door allesgratis begeleiden naar een goedkopere telefoonrekening!

 

Strik je ideale belmatch

 

Ook bij telefoonabonnementen is het belangrijk om de verschillende prijzen te vergelijken en op zoek te gaan naar je ideale match, waar je het meeste voordeel uithaalt. Een grondige analyse van je belgedrag is dus noodzakelijk! Tegenwoordig bestaan er erg handige vergelijkingssites die je helpen in je zoektocht naar een geschikt abonnement. Denk goed na over hoeveel je belt en denkt te gaan bellen in het komende jaar zodat je het aantal belminuten zo goed mogelijk kan afstemmen op je belgedrag. Oude facturen kunnen hierbij heel handig zijn.

 

Daarnaast is het belangrijk om na verloop van tijd je abonnement te herzien. Meestal lopen zulke contracten voor 1 of 2 jaar en als je het niet opzegt, blijf je misschien veel te lang betalen voor een abonnement dat niet meer past bij je bel- en sms-gedrag. Ook opgepast met kortingen die na enkele maanden kunnen vervallen, waardoor je maandelijkse kosten opnieuw stijgen.

 

Een slimme verleidingstruc die vaak gebruikt wordt, is een nieuwe smartphone aanbieden bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Zeker de moeite waard als je ook daadwerkelijk toe bent aan een nieuwe telefoon, maar als je huidige toestel nog wel een jaar dienst kan doen, kan je hier beter niet op in gaan.

 

Alternatieve besparingstips

 

De bekendste Belgische providers voor telefoonabonnementen zijn Base, Mobistar, Belgacom/Proximus en Telenet. Maar er is meer, want er bestaan ook handige alternatieven in de vorm van online diensten en apps die bellen en sms’en n?g goedkoper en vaak zelfs gratis maken?

 

Een van de bekendste apps waarmee je berichten kan versturen is Whatsapp. Via een internetverbinding kan je gratis berichten naar je contactpersonen versturen. In de Apple store tel je hier ?0,79 cent voor neer en voor Android kan je hem gratis strikken in de Play Market.

 

Bellen & chatten met Skype

Ook Skype vormt al een tijdje een vaste waarde in online bel- en chatland. Bellen, videochatten en berichtjes sturen via internet gaat hiermee super makkelijk. Zo blijf je in contact met vrienden en familie die in andere oorden vertoeven, zonder je blauw te betalen aan belkosten. En de mogelijkheid tot videobellen verzacht toch een beetje de pijn van het gemis en de afwezigheid van een geliefde. Al heb je hier wel een stevige internetverbinding voor nodig. Je kan met Skype ook naar een vaste lijn bellen, wat in Belgi? zo’n 2 cent per minuut kost. Naar een gsm bellen kan ook, maar is duurder.

 

Viber vormt ook een handig alternatief om gratis te bellen en berichten te sturen. Dit gebeurt via een degelijke WiFi of 3G-verbinding. Geheel gratis naar het buitenland bellen? Check! En dat bovendien pijlsnel en met een goede kwaliteit.

 

Fring gaat de concurrentie aan met Skype en heeft dezelfde diensten in de aanbieding zoals berichten sturen, videochatten en bellen naar vaste nummers wereldwijd. Dit vormt een goed alternatief voor wie niet zo tevreden is van Skype.

 

Met Google Voice kan je via Gmail vanaf je computer of smartphone bellen naar zowel vaste als gsm-nummers. En ook hiermee kan je voordelig contact houden met vrienden of familie in het buitenland. Een must-have voor wie graag alles binnen de Google-producten wil houden.

 

Apple-gebruikers kunnen gebruik maken van Facetime, een applicatie waarmee je kan bellen via een WiFi- of 3G-verbinding. Deze app is standaard ge?nstalleerd op je iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Hierbij geldt dan wel de voorwaarde dat beide partijen over ??n van deze Apple producten beschikt.

 

Facetime

 

Nog een Apple creatie is iMessage, waarmee je als Apple-gebruiker gratis berichten kan versturen. Opnieuw geldt hier de regel dat beide partijen moeten beschikken over een iPhone, iPad of MacBook.

  Bronnen: http://www.leerwiki.nl/De_beste_tips_voor_goedkoop_bellen_via_je_mobiele_telefoon http://www.hcc.nl/webzine/column-en-achtergronden/goedkoper-bellen-doe-je-zo http://www.flipit.com/be/voordeel/gratis-bellen

Dank U!

Blijf op de hoogte van de laatste gratis acties, kortingen en nieuwtjes!

Nieuwe gebruiker
Reeds ingeschreven
Klik hier om verder te gaan

Wat is uw naam?

Help ons uw bezoek zo goed mogelijk te personaliseren wanneer we u updates bezorgen.

U bent Jarig?

Kom automatisch in onze maandelijkse tombola en win 2 cinematickets!

Waarin bent u geïnteresseerd?

Hier vindt u onze algemene voorwaarden.