Badkamer extravaganza

Badkamer extravaganza

Badkamer extravaganza

 

De tijd dat een badkamer louter als functionele ruimte werd gebruikt, is long gone. We spreken ook niet langer van een doodgewone badkamer, maar eerder van een heuse wellnessruimte en zenkamer met alles erop en eraan. Door deze nieuwe focus, groeit ook de aandacht naar luxe badkamerapparatuur met hoog technologische snufjes. Alles om het leven gemakkelijker en aangenamer te maken, al zwijgen we wel even over de peperdure prijskaartjes. Maar dromen mag!

 

Superdeluxe wellness

 

Een superdeluxe badkamer anno 2013 is van alle gemakken voorzien. Denk een whirlpool, stoomdouchecabine, inloopdouche of zelfs een sauna. De nieuwste snufjes zijn ook van de parti,j zoals multimediasystemen, massage ?en bruiningsmogelijkheden. En luxueuze afwerkingsmaterialen maken het luxeplaatje compleet.

 

Een simpel bad wordt omgetoverd tot uitgebreide whirlpool met aromatherapie en lichteffecten, terwijl een douche een makeover krijgt tot stoomcabine met de mogelijkheid tot kleurentherapie. Ook extra grote douchekoppen met het effect van een regendouche of massagestralen, voorzien van een ingebouwd touchscreen om het gewenste programma te kiezen, worden een must in een luxe badkamer. Of wat denk je van een douche met UV-licht, waardoor je bruint terwijl je onder de douche staat? Handig!

 

Hightech in de badkamer

Zing luidkeels mee in de douche

Wil je graag muziek luisteren of zelfs internetten in je badkamer? Geen probleem met radio- en internetfuncties in de spiegel of de verlichting. Of sluit simpelweg je iPad of smartphone aan op de douchecabine en luister naar je favoriete muziek terwijl je, uiteraard, lustig mee kweelt. Ook de bediening wordt steeds ingenieuzer zoals bijvoorbeeld een toiletspoeling met touchscreen, ge?ndividualiseerde doucheprogramma’s of een digitaal bedieningspaneel in het bad. De Allure F Digital kraan van Grohe steelt in deze categorie de show, doordat deze voorzien is van een digitaal besturingsapparaat. Of het Comfort Select systeem van Kaldewei, een besturingssysteem met touchscreen waarmee je de verschillende bad- en douchefuncties regelt zoals watertoevoer, temperatuur, ?

 

Zelfs het toilet krijgt een wellness makeover. De Multiclin van Roca is een mooi voorbeeld van zo?n zen toilet, voorzien van een douche en f?hn, waardoor wc-papier overbodig wordt. Deze is zelfs voorzien van een afstandsbediening om het spoelwater en de f?hn op de juiste temperatuur te brengen.

 

Ruimte wordt ook heel belangrijk in de badkamer, zodat badkamerstress geen kans maakt. De Openspace van Duravit vormt een slimme oplossing voor ruimtegebrek. Deze verplaatsbare douchewand bestaat uit een frame tegen de wand met twee royale zelfsluitende deuren. Je kan ze na het douchen eenvoudig tegen de wand klappen, zodat er extra ruimte vrijkomt.

 

Vervelende geurtjes kunnen de badkamerpret al eens bederven, wanneer het toilet zich ook in de badkamer bevindt. Maar Geberit komt to the rescue met de DuoFresh, een systeem dat onaangename geuren vanuit de toiletpot verwijdert. Door een simpele druk op de knop wordt de lucht heerlijk gezuiverd. Bovendien help je hiermee het milieu doordat luchtverfrissers overbodig worden.

 

Die technische snufjes zijn uiteraard behoorlijk prijzig, maar er bestaan ook goedkopere oplossingen om het wellness gevoel op te roepen. Zo zijn er bijvoorbeeld rubberen matjes die je in een bad kan leggen en die voor bubbels zorgen. En de regendouches zijn ondertussen zo populair, dat er ook al goedkopere varianten bestaan.

 

Bronnen:

http://www.wonenonline.nl

http://habitos.be.msn.com

http://www.karaat.be

http://www.hln.be

 

Dank U!

Blijf op de hoogte van de laatste gratis acties, kortingen en nieuwtjes!

Nieuwe gebruiker
Reeds ingeschreven
Klik hier om verder te gaan

Wat is uw naam?

Help ons uw bezoek zo goed mogelijk te personaliseren wanneer we u updates bezorgen.

U bent Jarig?

Kom automatisch in onze maandelijkse tombola en win 2 cinematickets!

Waarin bent u geïnteresseerd?

Hier vindt u onze algemene voorwaarden.